Om oss

Litt om oss.


I 1996 fikk jeg min første staff, en omplassering fra Kirsten. Jeg bodde hjemme og var kun 14 år. Aida var 6 år gammel, hatt 3 kull og var ferdig i Kirsten sitt avlsprogram. Aida var fra Kirsten sitt første kull i 1991 etter Parkstaff Princess Di, stamtispa til Kirsten som ble hentet fra Englad i 1989. 

Aida var med meg på alt. I skogen, på ferie, på skoleturer og håndballtreninger. Når jeg flyttet hjemmefra var hun nesten 10 år gammel og ble boende hjemme hos mamma og pappa.
Jeg flyttet sammen kjæresten min året etter, og jeg var klar på at jeg ønsket hund.
Selv om jeg har vokst opp med Rottweiler måtte det litt overtalelse til da han ikke hadde hatt hund før.
Jeg ønsket en rase med samme motor, energi, allsidighet og evne til å tilfredstille eier som det rottweileren har, men i mindre forpakning. Etter å ha hatt Aida var jeg ikke i tvil om at det måtte bli staff.

Vi fikk en ny omplassering fra Kirsten. Inka flyttet til oss i desember 2002 og etter dette har det bare gått en vei.
Zalto kom i 2007 og Bizzi i 2010. Kjæresten ble senere min mann, og driver i dag kennelen sammen med meg.
Etter å ha blitt medeier i kennelnavnet i 2013, kom vårt første kull i desember 2013 planlagt med Kirsten sine linjer. 
AA kullet er etter Kedisto's Bizzi og Kedisto's Zalto. Direkte nedstamming fra Kirsten sin stamtispe, og direkte linje fra både Inka og Aida. Vi kjenner derfor linjene godt tilbake til 1991.

Vi bor i enebolig rett utenfor Lillestrøm, med stor inngjerdet hage hvor hundene kan løpe fritt.
De kjøler seg ned i dammen på varme sommerdager og er med i lysløypa rett utenfor døra på vinteren.
Vi har 2 barn, Fredrik (født 2008) og Patrick (født 2010) og per nå 2 tisper boende hjemme etter at Bizzi døde i desember 2023, Cilly f.2017 og Rio f.2020.

Vi har Rocky (Stavenstaff's Vanquisher), Gizmo og Eira boende hos fórverter. Disse har vi ett godt samarbeid med og vi er kjempestolt av at de vil være en del av Kedisto Kennel. Uten fórverter har man ingen mulighet til å drifte avlsarbeidet fremover.

En av egenskapene vi verdsetter høyest hos rasen er at de har en "av bryter".

De er ivrige når de får en kommando, og de roer seg med en gang de vet at leken eller oppgaven de har fått er slutt. Rasen er utrolig glad i mennesker og ikke minst barn.

De er kjærlige, tolerante og trofaste, de tåler en "trøkk" og gir ikke opp.

Størrelsen på denne rasen har ingen betydning for hva den kan klare å utrette.

Vi er opptatt av rasetypiske og sunne individer som fungerer optimalt i ett familiemiljø, samtidig skal vi opprettholde rasestandard og ha en selvstendig og modig hund som er trofast og trygg.
Staffen er allsidig og arbeidsom og kan brukes til alt.
Vi har trent både spor, agility og rallylydighet med våre hunder i tillegg til at vi prøver å være aktive i utstillingsringen.


Kontakt oss for en hundeprat <3


- Helen og Bjørnar